RELEASE EUGENIE MONACO’S SUMMERSONG

Deze week is de productie van EUGENIE MONACO’s liedje “SUMMERSONG” een feit. In 2016 zijn de eerste bewerkingen vervaardigd van de compositie en teksten van Kees van Vredegem (alias Kevin Village). Kees stond Stichting MUTAZE toe een nieuw arrangement te maken van dit lieflijke zomerliedje en vond het een erg geschikt liedje voor Eugenie. Het complete arrangement is naar de huidige tijd getrokken maar met behoud van de oorspronkelijke sfeer. 

  “EUGENIE MONACO is geboren in Ermelo (Gld.) op 19 Augustus 1970 en daar al veel met muziek bezig. Haar passie ging uit naar zingen en deed dat in koren. Echter, de gedrevenheid van EUGENIE mondde uit in het begeleiden van gelijkgestemden en ging al snel dirigeren. Na haar verhuizing naar HOOGERHEIDE kwam zij ook daar in een koor terecht en snel was er door omstandigheden nood aan een dirigent(e). Eugenie die altijd van aanpakken weet pakte die job op met veel verve en uiteindelijk stond en staat zij nu voor drie verschillende koren in de Gemeente Woensdrecht, waar Hoogerheide ook onder valt. Toch kroop het bloed naar een projectje voor zichzelf. Na in contact te komen met Stichting MUTAZE bood zij aan te willen participeren in een aantal projecten. Zo kwam zij als solozangeres, omringd door een aantal leden van haar koren, te beluisteren op de COUNTRY YULETIDE-cd van LUCY MALHEUR. “

 

 

 

EUGENIE MONACO, geen onbekende bij de volgers en members van Stichting MUTAZE, kreeg medemember Kees van Vredegem zover dat zij de nieuwe vertolking mocht maken van SUMMERSONG en is van het begin af aan betrokken geweest bij het project. De eerste proefvocalen waren veelbelovend en al snel bleek dat een instrumentsolo in het liedje erg wenselijk was. Na enige probeersels van diverse muzikanten is door Stichting MUTAZE aan FRANKLIN SCHIEMAN uit Middelburg gevraagd of hij zich wilde buigen over een mogelijk arrangement, FRANKLIN SCHIEMAN  heeft in zijn studio een aantal geniale tracks ingespeeld en één daarvan was duidelijk de meest passende. 

Inmiddels was het liedje gegroeid en bleek dat de kwaliteit van de productie op een vrij hoog plan was gekomen. Voor de uiteindelijke leadvocals en koorzang van Eugenie werd EDDIE CONARD (co-producer van Stichting MUTAZE) geraadpleegd. Voor de LEADVOCAL-opnamen is Eugenie afgereisd naar MERKSEM in BELGIE. EDDIE CONARD heeft daar al jaren zijn studio (CHILLOUT STUDIO) aan huis en vele producties gedaan. De koorarrangementen zijn van zijn hand en geven duidelijk blijk van EDDIE’s vele jaren aan zang en productie-ervaring. 

Nadien is Eugenie ook weer betrokken geweest bij de mixage en de mastering van SUMMERSONG. (n.b. Stichting MUTAZE stelt ook belang in een stuk technische ontwikkeling van haar members.)

Eugenie heeft een professionele aanpak op het gebied van de promotie van haar liedje en daarom GEERT HAKZE gevraagd de publishing en promotie te doen. GEERT heeft net als onze Stichting MUTAZE de instelling om tegen kostprijs releases fysiek te promoten. Binnenkort zal er naar hoogste waarschijnlijkheid ook een gesprek plaatsvinden tussen MUTAZE en zijn bedrijf om te zien of members van Stichting MUTAZE ook tegen een gunstig tarief te kunnen profiteren van zijn gedreven inzet. Vooralsnog kunnen wij nu hem via zijn website aan onze members refereren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *