Het MuTaZe Team

Anton van der Wijst 

voorzitter

Anton v d Wijst

Onlangs ben ik voorzitter geworden van de Stichting MUTAZE.

Dit terwijl ik absoluut niet muziekaal ben aangelegd.
Wel ben ik geïnteresseerd in mensen, hun activiteiten en drijfveren.

Als gepensioneerde met een financiële en bestuursachtergrond verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren in de functie van voorzitter, die over de schouder meekijkt bij de uitwerking van de doelen en activiteiten die onder het regime van onze stichting door Frans van Aken worden uitgewerkt.

Natuurlijk voel ik me vereerd om samen met Sandra bij dit mooie initiatief van Frans betrokken te kunnen zijn.
Graag wil ik me inzetten om zijn motivatie mede te ondersteunen.
De beoogde doelgroep verdient onze volle inzet.
Met name de low budget uitgangspunten vind ik belangrijk.
Ik hoop vanuit mijn achtergrond de gewenste ondersteuning te kunnen aandragen.

Sandra Bakker

secretaris

2015-04-23-3078

Ik zal mezelf even voorstellen!
Mijn naam is Sandra Bakker, ik ben Hypnotherapeute, zangcoach en secretaresse (vandaar Secretaris van de stichting). Ik heb Frans leren kennen vanuit onze voorliefde voor muziek. Frans kende een band die op zoek waren naar een basgitarist en een zangeres. Dat kwam mooi uit! Het was een leuk jaar 😉 De band bleek niet ons ding te zijn, maar muziek maken zijn we altijd samen blijven doen. Dit was ook mede mogelijk doordat Frans thuis mooie apparatuur had staan, wat hij toen al steeds meer uitbreidde. Muziek is altijd al een hobby van mij geweest. Ik kan me geen leven zonder muziek voorstellen. Heel vroeger, als klein meisje, had ik de droom om ooit beroemd te worden. Ik was een fan van Mariah Carey en zong al haar liedjes na. Iedereen riep dat ik daar wat mee moest doen. Maar helaas… er waren nog niet zo veel programma’s op tv die dit mogelijk maakten en meedoen aan talentenjachten en door heel Nederland crossen lag niet in mijn mogelijkheden. Wel via via een keer aan het adres van een studio gekomen, maar de kosten bleken torenhoog te zijn voor het opnemen van een paar liedjes. Uiteindelijk heb ik mijn droom maar opgegeven en ben ik wel blijven zingen, omdat ik het nog steeds erg leuk vind om te doen. Toen Frans kwam met het idee om deze Stichting op te starten was ik meteen enthousiast. Wat een prachtig idee is het om mensen te helpen die net als ik de droom hebben om bekend of beroemd te worden! En dat alles tegen een mooie prijs, zodat het voor iedereen te doen is! Natuurlijk wil ik hier aan meewerken! Ik kan advies geven over zangtechnieken en een hypnosesessie behoort ook tot de mogelijkheden mocht je bijvoorbeeld last hebben van plankenkoorts, onzekerheid, enz. Voor meer informatie over hypnotherapie kun je een kijkje nemen op mijn website: www.hypnosepraktijksandra.nl. En nu maar hopen dat er door de stichting een nieuwe Michael Jackson of Mariah Carey wordt ontdekt. Zo leef ik toch nog een beetje mijn droom……., maar dan door een ander. Wie weet tot snel!

Groetjes, Sandra

Frans van Aken 

penningmeester / dagelijks bestuur

Beste MUTAZE- fans

Mijn naam is Frans van Aken, penningmeester van MUTAZE en tevens heb ik de dagelijkse leiding over de studio. Ik ben geboren in 1963 te Zierikzee en woonachtig in Hoogerheide. Op mijn vierde levensjaar was ik al druk bezig met muziek, kreeg een kleine accordeon van mijn grootvader en een tante, die dat instrument kon bespelen, leerde mij mijn eerste liedje. Al snel bleek dat ik enig talent bezat op het muzikale vlak en ging ik op mijn zevende levensjaar naar muziekschool. Ik volgde daar twee jaar algemene muzikale vorming en koos daarna accordeon als studie-instrument. Ik kreeg les van Ger Blom, momenteel directeur van de Zeeuwse Muziekschool en behaalde daar mijn papieren…echter, hij zag ook dat ik meer geschikt was om in bandjes te spelen dan door te gaan voor het conservatorium. Ik heb nog wel enige tijd in zijn Zeeuws orkest gespeeld maar was intussen al vanaf mijn twaalfde met mijn eerste bandje begonnen. Inmiddels had ik mijzelf gitaar leren spelen en had me gespecialiseerd in basgitaar. Vanaf die tijd heb niet anders gedaan dan in talloze bandjes gespeeld en gezongen door het hele land. Ook heb ik bijvoorbeeld met Sandra Bakker, onze secretaris van MUTAZE in een band gespeeld.
Muziek heeft altijd een centrale plaats in mijn leven ingenomen en ik weet als geen ander wat de begiftiging met muziek betekent. Naast mijn hobby als muzikant heb ik ook tijdenlang orkestbanden vervaardigd voor vocalisten in een studio die ik aan huis had. Ook heb ik liedjes geschreven en de orkestbanden vervaardigd voor een musical. Naast mijn muzikale talent had ik ook een talent om allerlei zaken te organiseren en heb verschillende evenementen georganiseerd of mijn hulp daarbij geboden. Kortom, muziek is nooit weggeweest uit mijn leven. In 2008 heb ik een motorongeval gehad en ben ik in een thuissituatie terecht gekomen. Vanaf deze tijd zijn er fysiek een aantal zaken aan het licht gekomen waardoor ik nooit meer voor de volle 100% muziek zal kunnen spelen. Ik had al intussen wel mijn homestudio uitgebreid en heb ik ex-2UNLIMITED zangeres Marjon van Iwaarden begeleid in haar carrièreswitch en samen met een goede vriend van mij de eerste CD geproduceerd. Heden ten dage zingt ze nog steeds de Nederlandstalige liedjes die ik destijds voor haar heb gecomponeerd en geschreven. Uiteindelijk is zij op eigen benen verder gegaan en kwamen intussen bijvoorbeeld Sandra Bakker en Bo Joanna liedjes bij mij opnemen.

MUTAZE is voortgekomen uit het besef dat vocalisten en muzikanten het vaak niet in hun eentje redden om verder te komen in de muziekwereld. Willen zij echter een professionele ondersteuning om hun naar grotere hoogten te stuwen, dan zijn ze vaak enorme bedragen kwijt voordat er uiteindelijk vooruitgang wordt geboekt. Ook het fenomeen Youtube heeft muzikale talenten een kans geboden om talenten zich te laten ontplooien. Helaas zie ik nog steeds, vaak jonge onervaren talenten bij het krassige geluid van hun zaktelefoontjes hun schreeuw om gehoord te worden, op het internet plaatsen.
De commerciële zenders over de hele wereld maken gretig gebruik van deze onontdekte en onervaren zangers en zangeressen. De verschillende programma’s zijn helaas niet meer dan grote trechters met een heel klein gaatje. Er gaan er veel in maar er zijn er maar enkelen van de duizenden debutanten die een finaleplaats behalen. Ook gaan deze organisaties met een verkeerd doel voor ogen met deze mensen om.

Ik meen dat we met onze organisatie in onze regio een steunpunt kunnen zijn voor velen die serieuze plannen hebben met hun muzikale genen. Ik heb daarin ook een paar fantastische bestuursleden, Anton van der Wijst en Sandra Bakker, in gevonden die de gezamenlijke gedachte met elkaar delen, elk met zijn of haar specialisme. Maar ook wij moeten het kaf van het koren scheiden en de feitelijke kanshebbers onder onze hoede nemen. En ik ben de laatste die zal zeggen dat wij alle wijsheid in pacht hebben, maar ons uitgangspunt is zuiver en eerlijk; we zullen diegenen die kansloos zijn dat ook moeten vertellen. Maar is er plaats en denk je dat jij het in je hebt om gehoord te worden dan zullen wij er zoveel mogelijk aan doen om jou te begeleiden naar je uiteindelijke doel.

Frans van Aken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *