ARMAND NELEN, singer/songwriter

The Morning Stars

Armand Nelen komt uit Essen in Vlaanderen en is actief vanaf de zestiger jaren in de volgende formaties:

– The Morning Stars
– The Sonny Boys

– Splendid.

Anno 2010 blijkt dat hun reputatie nog steeds leeft bij generatiegenoten.en sommige van de 45 toeren vinylplaatjes (Midnight Train – Shadow) zijn inmiddels collector- items geworden. “Naar aanleiding daarvan schrijf ik een boek over mijn muziekleven.” (aldus Armand)

Op hetzelfde moment brengt Starman Records uit Antwerpen een aantal vinyl “verzamel-langspeelplaten” uit waar de formaties uit die tijd op staan. Ook Armand Nelen en zijn formaties zijn hierop te vinden en te beluisteren.

Dan verzamelt Armand een aantal hoogtepunten van hun “oevre” en laat deze re-masteren en op een CD uitbrengen. Om hun verzamel CD te promoten filmen zij, met een knipoog, een videoclip in Hoogerheide. Dan maakt hij kennis met Frans van Aken en deze produceerde de begeleidende soundtrack met ondersteunende zang van popkoor GOSSIP.

Door al die activiteiten gaat het muziekbloed bij Armand terug stromen. en hij schrijft/produceert het nieuwe nummer  “I Need You” ten behoeve van Artsen zonder Grenzen.

Ook was hij betrokken bij het PATCHWORK Music project in zijn woonplaats Essen. Dan werkt hij in samenwerking met Frans van Aken en Lucy Malheur, in de schoot van Stichting MUTAZE,  begin 2017 aan de opnames van oorspronkelijk single materiaal met bijhorende videoclips.

https://youtu.be/wrBV_HFH_NY

Meer info te lezen op : jimdo.com

Geïnteresseerd in Armand Nelen en wilt u in contact komen, schrijf dan uw verzoek naar info.mutaze@gmail.com